Hop til hovedindholdet

Frie Skolers Lærerforening logo

Cooperative Learning 1


Dato og tid

Mandag d. 9. oktober 2017 kl. 10:00 til tirsdag d. 10. oktober 2017 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 6. oktober 2017 kl. 12:00

Sted

Hornstrup Kursuscenter, Kirkebyvej 33, 7100 Vejle Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33
7100 Vejle

Cooperative Learning 1


Arrangementsbeskrivelse

Skab mere motivation og fokus i din undervisning! Lær at bruge cooperative learning til at skabe effektiv læring og dynamiske undervisningsforløb.  Kurset giver dig en masse nye og praktiske værktøjer til at styrke det metodiske, den sociale og den faglige del af lærerarbejdet – og ikke mindst elevernes trivsel.

Hvorfor skal du deltage?
Dette kursus sætter dig ind i grundprincipperne bag cooperative learning som undervisningsform, og hvordan du kan bruge dem til at aktivere og øge læringsudbyttet for dine elever. Du bliver klogere på de forskellige mindsets og samarbejdsstrukturer, der motiverer den enkeltes læringsproces, så du kan skabe trivsel både for den enkelte elev og for klassen som helhed.

Hvem kan deltage på kurset?
Kurset er for lærere i grundskolen, både indskoling, mellemtrin og udskoling. Det kræver intet forudgående kendskab til cooperative learning at deltage.

Hvad er cooperative learning?
Rent praktisk handler cooperative learning om at fremme elevernes indbyrdes samarbejde efter særlige principper, der tilgodeser den enkeltes læringsbehov – og forskning viser faktisk, at det virker! På dette kursus lærer du, hvordan du strukturerer disse samarbejder, så dine elever rykker sig både fagligt og socialt, samt hvordan du som lærer indtager en vejledende, men styrende rolle. Det lærer du gennem en vekselvirkning mellem oplæg og praktiske øvelser, hvor du i høj grad selv bliver aktiveret.

På kurset lærer du om:

  • Mindset og det ”dynamiske tankesæt” – den måske vigtigste nøgle til motivation.
  • Grundprincipperne i cooperative learning.
  • De syv nøgler til succes med cooperative learning.
  • Cooperative learnings funktioner i undervisningen.
  • En række vigtige strukturer bag cooperative learning.
  • Teamdannelse og brug af teams i cooperative learning.
  • Udvikling af elevernes sociale færdigheder i cooperative learning.
  • De centrale teknikker i klasseledelse.
  • Øvelser i de delkompetencer, eleverne skal bruge, for at strukturerne virker.
  • Anvendelse af meta-dialog som redskab til meta-kognition og selvregulering.


Mød din underviser
Jette Stenlev er grundlæggeren af Cooperative Learning DK, der underviser i cooperative learning på tværs af danske institutioner – og som i øvrigt er de eneste i Danmark, der har licens til at undervise i Kagans cooperative learning. Det betyder, at Cooperative Learning DK har en enorm erfaring i at tilpasse undervisningen til mange forskellige undervisningsbehov og -situationer. Jette Stenlev brænder for at vise, hvor meget cooperative learning kan gavne den enkelte undervisers egen praksis.





Betingelser og praktisk information:
Oplysning om medlemskab fremgår af fakturaen.
Når du tilmelder dig et FSL Lærerkursus, kan du afmelde dig kurset indtil 6 uger før afholdelsen, herefter refunderes kursusbetalingen ikke.
Ugen før kurset sender Frie Skolers Lærerforening deltagerlister med navne og mailadresser samt praktiske informationer vedr. kurset til de tilmeldte, således at man kan koordinere evt. samkørsel.

Bemærk at overnatning og fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >