Frie Skolers Lærerforening

Flipped Learning: Vend undervisningen på hovedet


Dato og tid

Mandag d. 5. februar 2018 kl. 10:00 til tirsdag d. 6. februar 2018 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 25. december 2017 kl. 10:00

Sted

Vilvorde Kursuscenter
Vilvordevej 70
2920 Charlottenlund
Denmark

Arrangør

Frie Skolers Lærerforening
+45 87469110
fsl@fsl.dk


Vend op og ned på den traditionelle undervisningsstruktur med flipped learning! På kurset får du styr på både de didaktiske og pædagogiske overvejelser og udfordringer ved metoden. Og du lærer at lave og producere videoer til din egen undervisning!

Lær at bruge det digitale til din fordel
Dette kursus giver dig et indblik i metoder og tilgange
til flipped learning, og hvordan du med digitale medier kan undervise på en måde, der understøtter den enkeltes læringsproces. Du lærer, hvordan du tilrettelægger din undervisning under digitaliseringens vilkår, hvordan du laver dine egne videoer, og hvordan flipped learning transformerer din rolle som underviser.

Hvem kan deltage på kurset?
Kurset er for alle lærere i grundskolen, både indskoling, mellemtrinnet og udskoling. Du behøver intet forudgående kendskab til hverken flipped learning eller videoproduktion.

Derfor skal du ”flippe”
It er blevet fast inventar i danske skoler og institutioner, og det sætter naturligvis sit præg på selve undervisningen. Flipped learning er en helt ny måde at tænke undervisning på. En måde, hvor du som underviser ikke længere er i centrum, men hvor eleverne i højere grad selv kommer på banen. Eleverne forbereder sig hjemme via dit videomateriale og bruger i stedet tiden i klasselokalet til refleksion og opgaveløsning. Det åbner op for helt nye muligheder for læring. Men det handler om meget mere end bare at lave videoer. Det kræver nemlig også, at du som underviser kan finde ud af at iscenesætte varierede og udfordrende undervisningssituationer - og det lærer du selvfølgelig på kurset!

På kurset lærer du:
  • De grundlæggende principper bag flipped learning
  • At forholde dig til digitalisering som dagligt vilkår i undervisningen
  • De pædagogiske og didaktiske overvejelser og udfordringer, der danner grundlag for flipped learning
  • At lave video, og du får produceret dine egne til din undervisning
  • At tilrettelægge en undervisning, der benytter sig af digitale platforme og web 2.0-redskaber

Mød dine undervisere
Peter Holmboe og Roland Hachmann er begge uddannet lærere og har mange års erfaring inden for en bred vifte af institutioner og undervisningssituationer. Fælles for dem alle har været det øgede fokus på it og dets betydning i undervisning og administration. Ud over løbende projekter og forløb er de til dagligt ansat på UC Syddanmark under Udvikling og Forskning i Videnscenter for Almen Pædagogik og Formidling.

 

Betingelser:
Oplysning om medlemskab fremgår af fakturaen.
Når du tilmelder dig et FSL Lærerkursus, kan du afmelde dig kurset indtil 6 uger før afholdelsen, herefter refunderes kursusbetalingen ikke. Ugen før kurset sender Frie Skolers Lærerforening deltagerlister med navne og mailadresser samt praktiske informationer vedr. kurset til de tilmeldte, således at man kan koordinere evt. samkørsel.


Bemærk at overnatning og fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Frie Skolers Lærerforening
+45 87469110
fsl@fsl.dk