Frie Skolers Lærerforening

Inklusion og specialpædagogik med friske øjne


Dato og tid

Mandag d. 5. marts 2018 kl. 10:00 til tirsdag d. 6. marts 2018 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 22. januar 2018 kl. 10:00

Sted

Vilvorde Kursuscenter
Vilvordevej 70
2920 Charlottenlund
Denmark

Arrangør

Frie Skolers Lærerforening
+45 87469110
fsl@fsl.dk

På dette kursus arbejder du både teoretisk og praktisk med inklusion og eksklusion og deres betydning for klassefællesskaber og børn i vanskeligheder.  

Skab inklusion for alle
Kurset forener teori og praksis og lærer dig at udvikle inkluderende undervisning til børn og klasser i vanskeligheder. Gennem case-baseret arbejde vil du få værktøjerne til at reflektere over, forberede og implementere inklusion i din egen undervisning.

Hvem kan deltage på kurset?
Kurset er for alle lærere i grundskolen, både indskoling, mellemtrinnet og udskoling, der ønsker viden og værktøjer til at håndtere og/eller forebygge in- og ekskluderende situationer og forhold i den konkrete undervisning.

Vi sætter din undervisning i centrum
Kurset tager udgangspunkt i din egen undervisning, og hvordan du kan skabe det optimale læringsmiljø for elever i vanskeligheder. Vi eksperimenterer løbende med forskellige perspektiver, forståelser og metodiske tilgange, samt hvordan du kan tolke elevers særlig adfærd og handlinger og handle derpå. Vi tager desuden udgangspunkt i den nyeste viden om inklusionsfeltet og kobler det på relevante cases fra din egen undervisningspraksis. Det betyder, at du går fra kurset med værktøjer og metoder, som du kan implementere i din undervisning med det samme!

Det får du på kurset:

  • De analytiske værktøjer til at udvælge metoder at arbejde ud fra
  • De metodiske strategier for arbejdet med elever og klasser i vanskeligheder
  • Indsigt i co-teaching-modeller og konkrete værktøjer, der understøtter samarbejde mellem lærere
  • Strategier til at udvikle inkluderende undervisning
  • Metoder og tilgange til arbejdet med børn i specifikke vanskeligheder

Mød din underviser
Kursusforløbet varetages af Hasse Møller, som er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole og arbejder som adjunkt ved Metropols lærerfaglige efter- og videreuddannelse. Han har i en årrække arbejdet med børn og unge i særlige vanskelige pædagogiske og didaktiske situationer. Hasse Møller har siden 2012 undervist voksne inden for specialpædagogik og inklusionsområdet.Betingelser:
Oplysning om medlemskab fremgår af fakturaen.
Når du tilmelder dig et FSL Lærerkursus, kan du afmelde dig kurset indtil 6 uger før afholdelsen, herefter refunderes kursusbetalingen ikke.
Ugen før kurset sender Frie Skolers Lærerforening deltagerlister med navne og mailadresser samt praktiske informationer vedr. kurset til de tilmeldte, således at man kan koordinere evt. samkørsel.


Bemærk at overnatning og fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Frie Skolers Lærerforening
+45 87469110
fsl@fsl.dk