Hop til hovedindholdet

Frie Skolers Lærerforening logo

TR-Efteruddannelse og Kaskettræf i kreds 8 med middag og overnatning


Dato og tid

Tirsdag d. 29. marts 2022 kl. 09:30 til onsdag d. 30. marts 2022 kl. 14:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 20. marts 2022 kl. 08:30

Sted

Danhostel Roskilde, Vindeboder 7, 4000 Roskilde Danhostel Roskilde
Vindeboder 7
4000 Roskilde

TR-Efteruddannelse og Kaskettræf i kreds 8 med middag og overnatning


TR-Efteruddannelse om samarbejdsporet og kaskettræf om lærernes trivsel og de høje følelsesmæssige krav.

Kære tillidsrepræsentant, suppleant og arbejdsmiljørepræsentant.

Vi glæder os til for første gang også at afholde vores træf med overnatning  for jer tillidsvalgte i foråret her i kreds 8. Vi har på foranledning af efterskolelærerne lagt det tirsdag til onsdag.

Tirsdag den 29. marts kl. 9.30-14.00 TR-Efteruddannelse (kun fot TR):

9.30: Morgenbuffet

10.00-14.00: Et godt samarbejde om arbejdstiden?” Workshop ved Anders Brask Fischer (frokost kl. 12.30)

Fra august 2022 arbejder I efter den nye arbejdstidsaftale ude på din skole, og som tillidsrepræsentant spiller du en afgørende rolle i implementeringen af aftalen.  

Foreningen har indtil nu haft fokus på at udbrede kendskabet til aftalens indhold og hensigter. For selvfølgelig er det vigtigt, at både du og ledelsen kender aftalens indhold, og at I har en fælles forståelse af, hvor vigtigt jeres samarbejde er. Derfor har vi arbejdet tæt sammen med de skoleforeninger, der ville.  

På denne TR-Efteruddannelse zoomer vi ind på din rolle i et godt samarbejde om arbejdstiden. Vi har inviteret sociolog Karsten Brask Fischer til at facilitere en workshop om, hvordan du bidrager til at opbygge et godt arbejdsfællesskab omkring planlægning af arbejdstiden på din skole.   

Karsten Brask Fischer har i mere end 15 år arbejdet med udvikling af tillidsvalgte og deres samarbejde med ledelsen. 

 

Workshoppen giver dig redskaber til at:

  • Skabe en fælles forståelse af opgaven. Uden en fælles opgave er det meget svært at opbygge godt arbejdsfællesskab, for opgaven definerer det, I skal være fælles om ude på skolen. Omkring arbejdstidsaftalen kan det fx være at skabe tryghed og tillid omkring ændringer i arbejdstid. På workshoppen lærer du at definere, hvad der er på spil for skolen, når I mødes i samarbejdet. 
  • Bidrage til en forpligtende dialog. I et godt arbejdsfællesskab har I en forpligtende dialog om at lave fælles aftaler om de ting, I har et fælles blik på ude på skolen. Men hvordan finder du ud af, hvad I har et fælles blik på? På workshoppen lærer du, hvordan du anvender en mere undersøgende fremgangsmåde, og hvorfor det kan være mere effektivt end at være argumenterende.
  • Inkludere aktører på begge sider af bordet. Som tillidsrepræsentant har dine kolleger og Frie Skolers Lærerforening forventninger til dit virke. På samme måde har ledelsen også en række aktører bag sig, som har forventninger. På workshoppen lærer du at bidrage til et godt arbejdsfællesskab ved at inkludere aktører på begge sider af bordet. 

 
Workshoppen veksler mellem oplæg, processer i grupper og drøftelser i plenum. Målet er, at du går fra workshoppen med en plan for, hvordan du skaber et godt arbejdsfællesskab med ledelsen om implementering af arbejdstidsaftalen. 

 

Tirsdag den 29. marts kl. 15.00-21.00 Kaskettræf 2022 i kreds 8

 

14.30-15.00: Ankomst for TR-suppleanter og AMR/Kaffe og kage serveres.

 

15.00-17.00: Hvordan har vi lærere det?”, Oplæg ved Pia Rose Böwadt, PHD fra DPU og ansat på Københavns professionshøjskole

Ja, hvordan går det egentlig med os? Det vil Pia Rose Böwadt forsøge give os et svar på. Pia har en Phd fra DPU og er ansat på Københavns professionshøjskole. Her har hun været til undersøge, hvordan lærere har det.

Det er sket gennem en række forskningsprojekter. Disse projekter har bl.a. resulteret i rapporter som ”Når verdens bedste job bliver for hårdt”, ”Lærere mellem engagement og afmagt” og som det nyeste skud på stammen: ”Ny i professionen, de første år som lærer”.

Alt det vil Pia kommer ind på i sit oplæg og vil efterfølgende være til rådighed for kommentarer og spørgsmål

17.00-18.00: Netværksmøder i de 3 netværk med erfaringsudveksling og walk’n talk.

 

18.30:            Middag på naborestauranten (Vær der 10 minutter før servering)

 

20.00-21.00: Quiz under kyndig ledelse af Bjarne Jørgensen

???-8.00:       Godnat og sov godt.

Onsdag den 30. marts kl. 8.00-14.00

7.30-9.00: Morgenbuffet

 

9.00-10.00: ”Tre ting jeg tager med hjem og vil arbejde videre med”. Walk/talk med oplæg, der følges op på næste netværksmøde.

 

10.00-12.00: ”Høje følelsesmæssige krav i dit lærerjob ”. Oplæg ved Bolette Bom, arbejdsmiljøkonsulent i Frie Skolers Lærerforening

 

Dit arbejde med eleverne stiller høje krav til din indlevelsesevne, evne til at rumme andres følelser og skjule dine egne følelser. I løbet af en arbejdsdag skal du tilpasse din kommunikation og adfærd i forhold til, hvad der kræves i forhold til forskellige elever og situationer. Ud over dine faglige og personlige ressourcer er arbejdsmiljøet på skolen afgørende for dit overskud i hverdagen. Hvad er et godt arbejdsmiljø og hvad skal du gøre for at få et godt arbejdsmiljø? Bolette vil facilitere dialogen om dine følelsesmæssige krav og arbejdsmiljøet på din grund-, efter- eller højskole.

 

12.00-13.00: Frokostbuffet

 

13.00-13.45: Handleplan udarbejdes med udgangspunkt i det som du har fået med fra træffet.

 

13.45-14.00: Evaluering af træffet.

 

Mange hilsner

Lykke Svarre, Kredsformand i kreds 8

lsv@fsl.dk/25883015

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >